Riskutbildning

 

Du måste ha gjort riskutbildning 1 och riskutbildning 2 innan du kan göra ditt teoriprov. Du måste sedan ha ett godkänt teoriprov (giltigt i 4 månader) innan du kan göra ditt körprov.

 Riskutbildning 1 (riskettan)

 

Kräver ingen köravana!


Den omfattar alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken. Utbildningen ger dig kunskap om och insikt i hur alkohol, andra droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Under utbildningen deltar duu i diskussioner om vilka konsekvenserna kan bli,  vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas. 

 Riskutbildning 2 (Halkbana)

 

Kräver god körvana!


Den omfattar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Insikt om risker som finns med att köra på exempelvis halt underlag. Du får pröva på att köra i olika situationer och hastigheter och upptäcka både dina egna och fordonets begränsningar. Genom utbildningen får du uppleva hur olycksrisken har samband med hastigheten och väglaget. Det ger dig kunskap om vanliga olyckssituationer och insikt i möjligheterna att undvika riskerna samt hastighetens och skyddsutrustningens betydelse vid trafikolyckor.

Syftet är att du ska lära dig hur du undviker att hamna i svåra situationer och att du ska förstå hur till exempel hastigheten påverkar dina möjligheter att klara svårigheter. halkbanan är på trafikövningsplats, i vårt fall Hörnefors Trafiksäkerhetscenter.

 

Halkbanan bokas in i slutet av din körkrotsutbildning. Din lärare informerar dig då det är dags för halkbana och samråder med dig om datum. Då du har en inbokat datum träffas vi 11.10 på busstation i Umeå ( lunch ingår.)

Åter ca 16:45 på busstation i  Umeå.

  Glöm ej att ta med legitimation då du ska till halkbanan!
 

 

Riskettan

på trafikskolan i Vindeln

  

29/12 (jullov)

kl 12.15-15.30


 


Halkbana
bokas i samråd med lärare

 

Kontaktinformation
Häradsvägen 118
922 31 Vindeln

Tel: 073-810 23 93 sms gärna så återkommer jag vid tillfälle. ( Är ofta  på körlektion.)
Mail:  info@vindeln-intensiv.se
Trafiskskolans Öppettider
Måndag – Fredag: 08:00 – 15.30
Lördag – Söndag: Stängt